tirsdag 30. juni 2015

Verdens beste farmor/oldemor fylte 90 i går


Gina og Oldemor pynta til 90 års lag
Bursdagsklem
Verdens beste farmor og oldemor fylte 90 år i går. Vi er så glade for å få ha ei så sprek og snill farmor og oldemor i nabohuset. Hun passer unger og valper, og hjelper til på alle måter. Jeg tror ikke hun skjønner hvor mye hun betyr for oss, og vi er nok ikke flinke nok til å si det heller i hverdagen. Dama har mange jern i ilden, for det er ikke bare oss hun passer på. Hun passer godt på sin kjære mann, huset vaskes og ordnes, blomster skal stelles. Hun maler og er med i maleklubben. Kortspill med kortlaget hører også med. Det er vanskelig å skjønne at du faktisk fylte 90 år i går med det tempo du holder.
3 av valpene fikk bli med inn til oldemor
og levere gave fra dem. 

 Med 27 gjester i 90 års laget hjemme i Warhuus, ble det mye ekstra kos på valpene også. Det var ganske mange som var bortom bingen deres og klappet litt på dem i løpet av kvelden. Først på dagen hadde vi også besøk av Laila og ungene, som har Lea fra Lillys første kull. Da ble det også masse kos på dem.







mandag 22. juni 2015

Valpenes navn og hodebilder


Smallville's Goodiebag - Frøken Rosa
Valpene er nå registrert i Norsk kennel klubb. Alle navnene på valpene er registrert i NKK, men navnene er foreløpig ikke koblet til hver valp. Det skjer ikke før de blir ID-merket hos veterinæren ved 7 ukers alder. Det eneste navnet jeg har klart til hvilke valp er Frøken Rosa, som blir Smallville's Goodiebag. Navnene på guttene blir:

Smallville's Bodyguard
Smallville's Casanova
Smallville's Entertainer
Smallville's Gentleman
Smallville's Handyman
Smallville's Hero
Smallville's Teddy Bear
Smallville's Toastmaster

Gina og jeg tok hodebilder av valpene i går. Måtte passe på mens sola var oppe og Snøballtreet vårt er i full blomst. Så her er hodebilder av valpene - 5,5 uke gamle. 

Lilla gutt
Brun gutt
Grå gutt
Grønn gutt
Mørke blå gutt
Lyse blå gutt
Rød gutt
Gul gutt

søndag 21. juni 2015

Noen bilder av gullklumpene

Grønn sover på trammen
Brun gutt

Grå og Lyse Blå

Frøken Rosa

Frøken Rosa

Brun gutt slapper av i senga inne

torsdag 18. juni 2015

Valpene 5 uker og "tante" Julie sin lille sjarmør fyller 1 år i dag!!


Det luktet ikke akkurat godt i stua da jeg sto opp i dag. Noen av valpene har begynt og klatre over den halve grinda hvor Lilly hopper ut og inn til dem. Dermed har vi plutselig valper ute på stuegulvet både nå og da. Det er en ting på dagtid, men på natta er det ikke noe særlig hverken for dem eller oss at de er løse i stua. Derfor har jeg måttet stenge for med en høyere grind i natt, og da kommer ikke Lilly seg inn til dem. Dette merket vi på lukta i dag tidlig.

Vi spiser i lekestua.

Været var litt utrygt, men jeg fikk valpene ut i full fart og serverte frokosten ute i lekestua. Maten smakte visst godt der inne også, og valpene gikk ut igjen av lekestua for å tisse og bæsje. SÅ FLINKE SMÅBOFFER!! Eller så små er de jo ikke lenger, for i dag har vi feira ukesbursdag - 5 uker er de alt blitt.

Vi går ut for å tisse og bæsje.
Det er ikke bare valpene som har "bursdag" i dag, men også "tante"- Julie sin lille sjarmør på to-ben - han fyller nemlig 1 år i dag. På sin aller første bursdag kom han på besøk til oss, og da måtte vi lage en liten bursdagsfeiring for gullgutten. Han storkoste seg med muffens, is, sjokolade og litt brus. Da vi var ferdige med å spise, så det ut som han hadde sjokoladeskjegg og både fingre, føtter og klær var pent pyntet med sjokoladeklin ;)

Bursdagsgutten sine sjokolade fingre og føtter ;)
 

Bursdagsgutten syns valpene var veldig spennende i dag. Første gangen han var på besøk etter valpene var født - var han veldig forsiktig, men i dag fantes han ikke redd. Så herlig å se på hvordan han studerte dem og prøvde klappe litt på dem. Valpene syns han lagde noen rare lyder innimellom og det hendte de "sang" med i praten hans dem også.

Valpene tar livet med ro selv om vi har bursdagsbesøk ;)

lørdag 13. juni 2015

Valpene 4 uker

Mamma Lilly og Mr. Grønn
Lilly og valpene koser seg ute i fin været.
Mr. Grønn leker med mamma Lilly
Lyse blå
Så var valpene alt 4 uker, og halve tiden dem er her har gått. Rart å tenke på, jeg syns de akkurat kom til verden. Valpene har fått noen småturer ut i fin været de siste dagene. Det er mye spennende å undersøke ute, men ingenting slår lukta av mamma Lilly.

Lilly hører at Jørgen ordner mat til valpene.
Jørgen har alltid en god kos på lur.

Jørgen og jeg var på låven og fant igjen mat-stativene fra forrige kull. De var ikke like hele lenger, så John måtte lage et nytt stativ til oss. Nå har valpene fått hver sin matkopp, og det blir mindre gris da. De har vært helt seige etter hvert måltid, slik de har "bada" i den store matskålen. "Bordskikken" begynner og bli ganske god, bare se hvor flinke de er på bilde under.

onsdag 10. juni 2015

Lekestund med mamma



Frøken Rosa leker med mamma


Lilla vil også leke med mamma

Hva driver de med tro??

tirsdag 9. juni 2015

En helg med mange opplevelser



Vips så hadde det gått noen dager igjen siden forrige blogginnlegg. Det har skjedd så mye denne helgen at jeg har ikke fått satt meg ned med bloggen. Det har faktisk blitt litt mindre bilder av valpene disse dagene også, men helt stille har ikke kamera fått stå ;)


På torsdag var valpene 3 uker, og det var tid for å flytte de opp i stua. John var på låven og fant igjen delene til valpebingen, og karane i huset monterte den. Jørgen hjalp til med å vaske bingen, slik han også gjorde for 3 år siden. Det ser ut som at valpene syns det er veldig stas å ha fått større plass, og være der det skjer saker og ting. De går mer og mer, og noen har begynte og småløpe litt.

Jørgen hjelper til med å vaske til valpene skal flytte opp.
Lilly lurer på når valpene kommer opp i bingen.
Vi prøvde oss også på en liten porsjon med grøt på torsdag. Det falt i smak, og de ble så ivrige at de til tider hadde hele kroppen oppi matskålen. Etterpå slikker de så godt på hverandre, mamma Lilly fant også noen rester på valpene og syns de smakte veldig godt.


På lørdag var Gilbert, Linnea, Bodil, Gina og jeg på hundeutstilling i Drammen. Vi møtte en venninne av meg i Hokksund, og kjørte i følge derfra. I øs-pøs-regn fikk vi satt opp telt, og rigget opp bur og hunder. Det er da en lurer på hvorfor en driver med dette. Men utover dagen så treffer man mange flat-folk rundt ringen, og det er så koselig å få prata litt med både den ene og andre. Nå har jeg ikke vært på utstilling siden i februar, og det var jammen lenge siden jeg hadde truffet mange av "hundefamilien" min. Resultatene ble ikke noe å skrive hjem om denne gangen, men det var flere enn oss som ikke var så heldig på lørdag - vi får trøste oss med det.

Jørgen og John passa valpene mens vi var på utstilling

Stas for valpene da Gina kom hjem.
Jeg fikk øyelyst både Bodil og Linnea, og det var så kjekt å få gjort samtidig som en var på utstilling. Begge jentene hadde friske og fine øyne, HURRA for det. Da er alle helsekravene godkjent for at de kan brukes i avl. Så det blir spennende utover høsten/vinteren.

Vi har startet på besøksrunden av valpekjøpere, og det er veldig trivelig å treffe nye familier som ønsker seg en liten flat.