tirsdag 24. november 2015

Forberedelser

Pose, på pose med aviser
Her går det i forberedelser til valpene vi håper kommer i januar. Nå har jeg gått igjennom alle disse posene med aviser, som jeg fikk av min onkel Lars og tante Randi. De har vært så snille og samlet aviser til meg i sommer og høst. Jeg har sortert og tatt ut stifter i deler av disse avisene. Noe jeg har tid til nå - men ikke hvis jeg står her med mange valper i vinter. Det har gått med rimelig mange aviser, selv ved sommerkull - så det er bare å samle i vei.





fredag 20. november 2015

Oslo Pet Show - 14. og 15. november


Forrige helg arrangert Norsk kennel klubb valpeshow både lørdag og søndag på Oslo Pet Show i Lillestrøm. Lørdag skulle Rosa og Balder fra Lilly og Alonzo sitt kull stilles. Forvert Nina var så snill å kjøre Rosa opp til Holmenkollen hvor John jobba på fredagen. Også satt Rosa på med John hjem til Warhuus. Rosa var like rolig og snill som forrige gang hun var hos oss, og det var godt siden jeg var litt sløv pga. migrene. Utpå kvelden fikk vi fiffa litt på pelsen hennes, og pakket sekken. Tidlig lørdag morgen møtte vi Balder og hans eier Ingrid utenfor Norges varemesse. En stor og fin gutt med masse pels. Skikkelig gla'gutt og med en herlig nysgjerrighet, akkurat som en flat skal være.

Rosa og Balder 
Rosa og Balder var veldig glade for å se hverandre, så det ble mye kos og lek på vei inn. Jeg tok en runde med saksa på Balder, noe han taklet veldig fint midt oppi alt kaoset inne i hallen. Kunne ønska formen min hadde vært bedre dagen før, slik at jeg hadde fått litt mer tid til å legge ned pelsen hans - men gutten gikk inn i ringen og vant først klassen sin (i hard konkurranse med seg selv ;)) Så møtte han 4-6 mnd. hannen, og jammen vant Balder og ble Beste hannhund. Så gøy!!

Så var det Rosa sin tur, hun var inne sammen med 4 stk. 6-9 mnd. tisper. og hun vant også klassen sin :) Da skulle hun konkurrere mot 4-6 mnd. tispa, og ble her nr. 2. Balder skulle inn igjen å konkurrere i BIR og BIM. Han ble også slått av 4-6 mnd. tispa, og ble dermed BIM - Best I Motsatt kjønn. Gratulerer til Mette, som ble Best i Rasen med sin fine tispe.

Balders stolte eier :)
Ingrid og jeg var veldig fornøyde med Balders utstillings debut. Han var så flink - litt hopp og sprett da vi løp, men dette gikk veldig bra og vi gledet oss til å prøve igjen på søndagen.


Søndag ble Gina med innover også, og hele fire valper fra Lilly og Alonzo sitt kull skulle stilles. Gandalf har jeg ikke sett siden han dro fra oss 8 uker gammel, og hvilken stor og fin kosegutt - med masse pels han også. Her ble det også en runde med saksa, før han skulle inn i ringen. Hampus var på ferie hos oss i høstferien, så han var det ikke så lenge siden jeg hadde sett. Flotte gutten!!

3 kullsøsken møtes igjen på valpeshow 
I 6-9 mnd. hannhund var det altså våre 3 kullbrødre, Balder, Hampus og Gandalf + en valp fra kennel Rudskog. Balder visste litt mer hva jeg ønsket av han denne dagen, og løp mye bedre enn dagen før. Hampus ble vist av sin eier Marianne og Gandalf av sin "storebror" Øyvind - jeg syns dere klarte dere veldig bra alle fire. Da vi skulle plasseres ble Hampus nr. 1, Gandalf nr. 2, Rudskog valpen nr. 3 og Balder nr. 4. Hampus skulle da konkurrere mot vinneren av 4-6 mnd. hann, og Hampus vant og ble Beste hannhund - HURRA :)

Hampus - Smallville's Toastmaster
I Rosa sin klasse var de to stykker. Rosa viste seg fra sin aller beste side denne dagen og vant klassen. Siden ingen av 4-6 mnd. tispene møtte, ble hun dermed også Beste tispe. Da skulle Rosa og Hampus møtes og konkurrere om å bli Best i Rasen. Rosa ble Best I Rasen og Hampus ble Best I Motsatt kjønn. Veldig stolt oppdretter, med kullsøsken i BIR og BIM.

Rosa BIR og Hampus BIM
Dommer Per Iversen
Søteste BIR og BIM bilde
Rosa og Hampus
med sine stolte eiere

Vi måtte fotografere gjengen litt, så her er alle 4 med eiere. Aller helst vil vi jo leke med hverandre.

4 kullsøsken med sine glade eiere
Gandalf, Rosa, Hampus og Balder


Balder og Ingrid

Gandalf og Øyvind,
med Rosa og Nina bak 
Hampus med BIM-rosetten og sine stolte eiere
Gandalf ble så glad for at pappa kom også.

Etter noen timer med venting, var det tid for at Rosa og jeg skulle inn gruppe finalen. 7 raser var representert i gruppe 8 - Apporterende fuglehunder. Vi ble plukket ut blant de 4 som skulle plasseres, og Rosa ble ropt opp på 4.plassen. Så stolt av lille frøken Rosa.

Rosa 4.Best i Gruppa
Rosa med rosettene sine.
Jeg hadde en super helg, det gjør så godt i hjerte mitt å se hvor fint disse fire valpene "mine" fungerer sammen med sine eiere. De har vokst seg så fine, og de er noen herlige individer alle fire. Tusen takk igjen for at dere tok dere tid til å bli med på valpeshow.

onsdag 18. november 2015

Bodil har også fått seg kjæreste


Bodil og Bailey
Smallville's Fake Your Beauty og Fab Four's Fire Of My Heart
10 dager etter at Linnea fikk løpetid, fikk også Bodil løpetid. Jeg har ikke klart å bestemme meg for om jeg skulle parre begge eller bare Linnea, før jeg fikk se når de fikk løpetidene i forhold til hverandre. Jeg tror det kan bli fin avstand mellom disse to kullene nå, slik som løpetidene kom.

Så da var det bare å ta en tur til veterinær Caroline, for å få litt hjelp med hvilke dager vi burde dra å besøke Bodils kommende kavaler. Bodil er akkurat som sin mor Lilly, ikke spesielt redd for veterinæren - og en kosestund på fanget sier hun ikke nei takk til.

Caroline får mange takk for hjelpa smasker.

Blodprøve svaret viste at vi fortsatt hadde litt tid. Etter litt testing med Gilbert også, så endte det opp med at vi dro til Sandefjord på mandagskvelden. Bodil og Bailey var så søte sammen. Der de lekte og hadde det så gøy, før det plutselig ble alvor og vips så hang de sammen. De hang, og de hang.... det tok sin tid, men så har jo ikke vi hundefolk problemer med å finne noe å snakke om - så det gikk veldig fint.
Nye varmeflasker
Gina var en rask tur innom Europris i Sandefjord på vei til Bailey, og hadde sett noen søte varmeflasker. Disse glemte hun ikke, og vi måtte ta en stopp på vei hjemover så hun fikk vist meg dem også. Vi klarte ikke gå ifra dem, så nå ligger de her og venter på å få varme noen små valper. Alltid kjekt å ha et par varmeflasker å legge i valpekassa når mamma'n skal ut og tisse.

Vi tok en tur nedover igjen på onsdagskvelden, og nok en gang fikk vi en parring helt etter boka. Vi prøvde oss på litt fotografering av kjæresteparet før vi skulle dra igjen. Både Bodil og Bailey var så flinke og satt så fint, selv om de bare måtte nusse litt på hverandre innimellom. Det er ikke så lett å fotografere sorte hunder i mørket, men vi fikk da noen av dem sammen.

Bodil bare må susse litt på Bailey.
Nå er det gått 1 uke siden Bodil, Gina og jeg var til Sandefjord og besøkte Bailey og Anne Lise. Bodil og Bailey var et veldig fint par, som likte hverandre veldig godt. Så her krysser vi fingrene og teller ned til at vi kan dra på ultralyd med Bodil om ca 3 uker. Da kan vi få bekreftet om det kommer en B-gjeng her rundt 11.januar. For stamtavle og mer informasjon, se under VALPER på hjemmesiden min - http://kennel-smallville.com/

mandag 16. november 2015

Det SNØR, det SNØR....

I dag våknet vi opp til snø!! Jeg gleda meg til å slippe ut bikkjene og se reaksjonen deres. SNØ pleier alltid å være LYKKE for de sorte damene mine. Ingen av dem reagerte noe.... det var bare full fart ut og tisse - for så å løpe inn igjen til frokost. Jeg ble så overrasket og nesten litt skuffa, for det er så gøy å se dem glede seg over snøen som har kommet, men nei da....

Reaksjonen kom da vi skulle på tur litt senere på dagen, da fikk jeg se gleden deres over snø igjen ja....

Bodil leter etter noe hun la igjen ute i går kanskje??
Linnea og Lilly lager snø-engler i kor ;)

Deilig å ligge i snøen
Lilly tar en liten pause.
Nå ble det snø og vinter i Warhuus
Det var grått og veldig våt snø som kom i dag. Mamma fristet med lunsj etter turen, og da var jeg ikke vond å be. Mens fire fornøyde boffer slappet godt av etter en koselig stund ute i snøen. 


Gilbert på vei hjem 




onsdag 4. november 2015

Linnea på Sverige tur til Lillen


Kjæresteparet
I helgen var Linnea, John og jeg til Pixbo, Sverige og besøkte Lillen - SE U(U)CH Flatterhaft Licence To Kill. Linnea og Lillen hadde et treff på fredagskvelden, og de likte hverandre veldig godt. Vi fant ut at det var tryggest å prøve igjen alt på lørdagen siden alt gikk så fort og greit med kjæresteparet vårt. Så da ble det en koselig fredagskveld med full service og overnatting hos Lillen og matmor Marie.

Lillen og Linnea
Lørdag tok vi oss en tur inn til Gøteborg for å shoppe litt, før vi lot Linnea og Lillen få treffes igjen. Nok en vellykket parring, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med helgens "dater". Litt fotografering av kjæresteparet måtte til, og vi var klare for å vende nesa hjemover.

Linnea smatt plutselig inn foran i bilen,
men måtte pent legge seg bak i buret sitt da vi skulle kjøre.
Nå krysser vi alt vi har for at vi får en flott gjeng med Linnea og Lillen valper ca 01.01.16 - kanskje det blir en annerledes nyttårsfeiring her i år....