søndag 24. januar 2016

Hurra for Gilbert som blir 6 år i dag



 
Mamma og Åshild
Når Gilbert har bursdag må vi ha vaffelparty, det har vi hatt nesten vært år. I kveld var vi mange som feira Gilbert, 7 stykker rundt bordet - og bursdagsboffen måtte selvfølgelig også få smake på noen vafler ;) De gærne har det godt!!

Bursdagsboffen må også få vaffel


lørdag 23. januar 2016

3 og 2 ukers bursdag



3 ukers bursdagen ble feiret med første måltidet med grøt. Grøten besto av most valpefor og valpemelk. Det smakte fortreffelig for hele gjengen, og mamma Linnea sto sjalu på utsiden av grindene og lurte på hva som skjedde?? Nå hadde Gina og jeg rota fælt syns hun, det er jo hun som skal få mat og ikke valpene. Linnea fikk ta restene og oppvasken - både av matfatet og på valpene ;) Det er så herlig å se hvordan valpene spiser og vasker hverandre også, etter de første måltidene - som veldig ofte blir mer bading i matfatet enn spising. En liten melkeskvett av mamma Linnea til dessert også sov de lenge og godt.










Gjengen fikk også større plass i dag, jeg satt opp en binge med grinder rundt valpekassa og de var så fornøyde med større plass. Biabedden til Linnea ble satt inn i grindene og valpene syns den er så god å ligge i :)








 Nå kan jeg ikke få sett meg mett på Linnea sine små. De har oppdaget hverandre på en ny måte. Ikke bare noen å ligge inntil eller oppå for å få varme, men nå ser de hverandre og prøver leke litt. Sent i går kveld da jeg skulle skifte på i valpekassa før natta, så jeg for første gang at Linnea forsiktig prøvde leke litt med en av valpene også. Så herlig å se, de er bare så gossine - både mamma'n og valpene.





Skatten eller han burde egentlig døpes om til Bolla eller Klumpen nå, i går kveld veide han 2050 gr. Han er tyngre enn alle Linnea sine valper, som er en uke eldre. Han åpnet øynene sine helt på torsdag, og så nydelig han ble. Bodil steller godt med gutten sin, det er ikke tiss eller bæsj å se i kassa - hun vasker unna hele tiden. Men hun begynner og bli litt utålmodig på rommet sitt nå. Så flere turer ut, og i går tok Bodil og jeg oss en tur opp til mamma. En lykkelig Bodil dura inn, og da mamma fant frem diverse hundeleker hoppa og spratt hun rundt, og glemte helt at hun var blitt mamma selv.

fredag 22. januar 2016

VIKTIG




Jeg fant denne på nett her om dagen, og vil dele denne med dere - spesielt dere som nå venter på valp herfra - tenk over dette.

Jeg vet ting kan skje, som vi ikke kan forutse - men det er viktig å tenke seg godt om før en tar på seg ansvaret for en liten søt valp, som snart blir en stor voksen hund. Alle dager er ikke like morsomme og like enkle. Det kommer utfordringer og utgifter - men også utrolig mye glede og kjærlighet.

Så vær så snill, tenk dere godt om. Prøv å se for dere hvordan dere tror livet er om 5 år og 10 år. Har dere tid og råd til valpen/hunden hele dens liv??

Med ønske om en God Helg

onsdag 20. januar 2016

Sånn går no dagan....



I går var valpene alene hjemme for første gang. De hadde mammaene sine hos seg, og oppe passet mormor Lilly og onkel Gilbert på. Mamma og jeg hadde klippe time i Eggedal, så vi måtte reise ca 30 minutter før Gina og Jørgen kom hjem fra skolen. Det hadde gått helt greit, eller Bodil hadde ryddet opp i en pose med klær - men ingenting var ødelagt, bare strødd utover gulvet på rommet hennes. Gina og Jørgen passet på dem til vi kom hjem, og det klarte de fint.

Grønn gutt bruker Brun gutt som hodepute
Grå gutt slapper av i biabedden
Søstrene Sisters lurer på hva som er på utsiden av biabedden
Når vi prater til valpene nå, så begynner de søte små halene å logre. Det er så herlig å se på denne reaksjonen. Nå ser de på oss, og det er så tydelig at de også hører at vi prater til dem. Spesielt Gina sin stemme ragerer de på, men det er jo hun som har vært aller mest hos dem. Astrid Indrebø skriver i boka "Obstetrikk hos hund og katt" - Når valpen fødes, er ørelappene tykke og ørekanalen tett. Allerede etter 1 uke kan man se en begynnende forandring. Ørekanalen åpnes gradvis, og man ser litt flass i øreåpningen. Utviklingen skjer raskt og man regner med at valpen begynner å høre fra den er 15-20 dager gammel.

Blå gutt og Rosa Panter'n slapper av i valpekassa
Rosa Panter'n lader batteriene ;)

Blå gutt på lading også

Bodil, Gina og Skatten kos



Skatten har også begynt å få sprekker på øynene, han er jo blitt 11 dager - så det nærmer seg nok at han titter på oss også. Han er blitt en skikkelig Bolle - "farmor" Anne Lise sa det allerede den kvelden han ble født, at det går nok ikke lenge før "Skatten" blir "Bolla" - og det passer han veldig godt til å hete nå.



Han ligger stort sett under varmelampa si, ved puppen til mamma Bodil eller så liker han å trykke seg opp i et hjørne. Da har han lett for å sette seg fast, så nå måtte jeg bare skru av kosteskaftene, som skal beskytte han mot å bli klemt mellom Bodil og veggen i valpekassa. Han er blitt så stor nå at han setter seg bare fast i disse kosteskaftene og han klarer skrike til, så Bodil skvetter opp igjen hvis han kommer imellom. 

Skatten har kjørt seg fast


mandag 18. januar 2016

1 og 2 ukers bursdag




Her har det vært 1 og 2 ukers "bursdag" i helga. Bodil sin lille gutt vokser så det knaker, han veide på lørdag 1250 gram. Han doblet dermed fødselsvekten sin på 1 ukes dagen. Han åler seg litt rundt i kassa, klatrer rundt på mamma Bodil og kommer han litt i klem - sier han høyt og tydelig ifra. Ellers er det stort sett veldig fredlig og rolig inne hos Bodil og Skatten. Han sover, spiser, får hjelp av mamma Bodil til å tisse og bæsje, også sover og spiser han videre.

Bodil og Skatten koser seg med varmeflaska Johan.
Vi har klippet klør for første gang, det gikk veldig fint. Jeg klipper klørne på valpene en gang i uken mens de er her. Først og fremst for å spare puppene til mamma'n, så de ikke skal bli kloret opp av de sylskarpe små klørne. Det er også fin trening for valpen å vende seg til at vi må klippe klørne iblant.

Inne hos 2 ukers gjengen er det en helt annen fart og lydnivå blitt. De lager nå en fin liten konsert når de våkner og ikke finner mamma Linnea, for da er de veldig sulte. Når mamma Linnea kommer blir det stille, og vi hører bare at de sutter og svelger unna melka.

Stolt mamma Linnea

Linnea med sine 7 små

Grå gutt syns det er deilig å sove på mammas labb
Brun og Grå gutt slapper av på mamma sine labber
De øver og øver på å gå nå, og begynner bli ganske så flinke. Blå gutt har klatrer over kanten på valpekassa et par ganger, og landet i Biabed senga til Linnea.

Hva er på utsiden av kassa vår tro??


Da jeg satt inn en Biabed seng til Linnea, så sluttet hun med å hoppe opp i senga til Gina. Så nå ser det ut som hun er fornøyd med den og at vi dermed har løst det problemet. Linnea er veldig sulten om dagen, og synger litt etter mat både nå og da. Hun spiser 4-5 måltider om dagen, men så trenger hun masse mat også for å produsere nok melk til sine sju sultne gull-unger.

Linnea koser seg i biabedden sin mens noen får en ekstra melkeskvett.

Kosestund med Gina




fredag 15. januar 2016

Bodil og Bailey sin lille skatt


I morgen er det en uke siden Bodil overrasket oss med å gå i fødsel, to dager før tiden - selv om hun bare hadde en valp. Temperaturen hennes var nede på 36.5 ved 17 tiden fredag for ei uke siden, og jeg sa til John at dette må bare være feilmåling. Ja, eller så kan det vel gå litt opp og ned svarte han og vi tenkte ikke så mye mer over det. Bodil var helt rolig og vi merket ikke noe på henne hele kvelden. Etter jeg hadde lagt meg hørte jeg henne grave litt i senga, og gikk inn til henne. Da pesa hun bitte-litt, men hadde jeg ikke visst at dette var tegn på oppblokking - så kunne hun liksågodt bare reid opp senga si og pesa litt etter å ha styra med det.

Jeg la meg på madressen inne på henns rom forsikkerhetsskyld. Bodil la seg ved siden av meg på madrassen og vi sovna. Et par ganger var jeg våken i løpet av natta pga. at hun flytte seg fra madrassen min til valpekassa, og tilbake igjen. Bitte-litt graving og pesing i forbindelse med det, også var det fred og ro igjen. Noen turer inn til Linnea sitt rom ble det også, hvor Gina lå og passet på.

På morgenen skjønte jeg at det jobbet litt i kroppen til Bodil, for hun småpeip litt noen ganger og det kom noen få stønn. Jeg regnet med at vi hadde en lang dag foran oss med oppblokking. Ryddet litt mer inne på rommet hun har fått og satt meg med bloggen for å få oppdatert om Linnea sine valper. Akkuart da jeg hadde publisert innlegget, fikk Bodil sin første vee. Oisann.... skulle vi ikke bruke lenger tid på oppblokkingen.

Bodil jobbet så effektivt, hun sto og gikk i kassa. Vi var flere småturer ut - Anja - Kennel Kvasneset's ord om bevegelse satt i bakhodet mitt hele tiden. En liten telefon til dyrlegen vår Else Randi, som hadde vakt i helga - for å fortelle at Bodil var i fødsel og kanskje kunne trenge hjelp etterhvert. Tryggheten med å høre at det som skjedde hørtes normalt ut for henne, som kan faget - fikk meg til å føle meg trygg. Det å vite at det var hun som hadde vakt, var også godt med tanke på at kontoret hennes er bare 5 minutter unna oss.

Bodil og jeg ble enige om at dette skulle vi klare selv, også jobbet vi videre. Kl. 14.30 kom Bodil og Bailey sin lille Skatt - eller liten og liten - 570 gram. Det er den høyeste fødselsvekt noen Smallville-boff har hatt. Det var en så utrolig stor glede at hun klarte dette helt selv, uten keisersnitt eller noe problemer. Sterke, flinke Bodil jenta mi <3 Flere dyrleger og erfarne oppdrettere har forbredt meg på at dette kunne veldig fort bli keisersnitt, fordi en valp mange ganger ikke klarer sende nok signaler om at fødselen skal starte. Den ene valpen har også lett for å bli veldig stor, som igjen gjør det vanskelig å få den ut. Skatten vår var fin og kveik, og akkurat passe stor. At lille Skatten kom på tante-ungen vår sin bursdag, var også litt stas.

Mamma Bodil og Lille Skatten
Nyfødt liten Skatt

Stor gutt på 570 gram, og allerede melkebart.

Mamma og pappa kom innom en tur på lørdagskvelden for å si hei til Bodil og såvidt hilse på Skatten. Bodil digger pappa over alt, og mamma er også en stor favoritt hos Bodil. I perioder bor hun nesten hos dem. Så det var stor stas da dem kom innom en liten tur. Bildene viser jo hennes glede....



LYKKE
Ligger her jeg da mens mamma koser med Ba.

Ensom liten Skatt
Bodil har også godt med melk til gutten sin. Han har også bare lagt på seg, og det går fort oppover med han som har all maten alene. Det er fred og ro i valpekassa, og Bodil stuller og steller så fint med han.

Skatten 1 dag gammel
Gina passer på meg, mens Siv Julie vasker valpekassa.
Bodil tar livet med ro inne på valperommet hennes, hun er stort sett å finne oppe i valpekassa sammen med valpen. Noen små turer ut må hun, men hun har det veldig travelt med å komme seg inn igjen til Skatten sin. Det er så herlig å se hvordan dem småtripper inn igjen.

Etter skolen kos
Jørgen og Skatten koser
Mamma Bodil følger med