mandag 30. april 2012

8 uker

Nå syns jeg tiden flyr, det er bare en uke igjen til valpene skal komme og kanskje kommer dem før den tid også.... Det blir en spennende uke vi har foran oss.

På torsdag oppdaget jeg melk på den ene patten til Lilly, samt at hun var litt våt i pelsen på innsiden av benet der patten har ligget nedpå. En ser at pattene hennes hvirkelig vokser om dagen. På lørdag målte jeg tempen hennes for første gang, den var på 37,7 på morgenen og 37,3 på kvelden. Da ble jeg litt urolig, for hunder har ofte en kroppstemperatur rundt 38-38,5 grader. Når fødselen nærmer seg blir temperaturen litt ustabil og går gjerne litt opp og ned, før den går helt ned på 36 grader. Når den da snur og går oppover igjen, så kommer valpene i løpet av et døgn. Men Lilly var helt rolig og normal, og da jeg målte tempen igjen søndag morgen så var den på 37,7 igjen. Det ser ut som hun ligger på 37,7 og 37,3, så vi fortsetter bare å måle tempen og ser hvordan det utvikler seg. Jeg håper hun venter til nærmere helgen, helst til helgen før valpene kommer.

Hun har hatt noen dager hvor hun har vært veldig rolig og sovet mye, men fra lørdag til søndag hadde vi overnattingsbesøk av tanteungen vår. Noe Lilly syns var kjempe stas for da fikk hun ekstra mye kos av Mathilde. I går kom Johns søster og hentet Mathilde, og senere på dagen kom Mona, William og jentene. Det betydde enda mere ekstra kos for Lilly, og hun glemte helt bort at hun hadde stor mage og skulle helst opp i fanget til både den ene og andre.

Den gleden Lilly viser da venninna mi Mona kommer den overgår det meste, da tar det bare av for henne. Monas flat Zico måtte vente i bilen i går, vi tok ikke sjansen på noe rasing med dem nå, noe han syns var rimelig surt. Det hjalp nok litt da han fikk gå tur sammen med gamlemor Nora, John og William. Mens dem var på tur, var jentene og Mona inne her og kjente på Lillys mage. Det var stas for både små og store å kjenne valpene sparke. Nå kan en bare se på magen til Lilly, også bulker det opp litt her og litt der.

I gårkveld flyttet Lilly og jeg inn på gjesterommet, også kalt "Prinsesserommet" siden vår lille prinsesse Gina hadde rommet sitt der noen år. Og nå overtar prinsessa på 4 ben rommet, så vi kan vel bare fortsette og kalle det for Prinsesserommet ;)


Lilly klar for første natt i valpekassa.

 Lilly gikk rett opp i valpekassa og satt seg der. Da jeg fikk lagt meg i senga ved siden av henne og slukket lyset gikk det ikke lange stunda før hun endte opp på gulvet. Jeg har vært våken noen ganger i natt, og da har hun noen ganger liggi i valpekassa og andre ganger på gulvet. Så første natta på Prinsesserommet har gått rolig for seg.


Hun endte opp på gulvet....




tirsdag 24. april 2012

7 uker

I kveld er det 7 uker siden vi kom hjem fra Sverigeturen vår og tiden var inne for nye bilder av Lilly. Gina og jeg var ute og knipsa, og Olle Bolle er like lykkelig hver gang vi finner frem utstillingsbandet. Vi kjenner veldig godt at hun har forandret seg mye på en uke, og det er gøy å få foreviget det på noen bilder.
Ikke så lett å se stilig ut med den store magen, men søt er hun.

Lilly på 51.dagen i drektigheten

Bolla vår
På lørdagskvelden kjente jeg små spark og bevegelser i Lillys mage, det er bare en så herlig følelse å kjenne disse små sparkene. Jeg har kjent noen bevegelser når jeg har lagt handa på magen hennes før om dagen også, men på lørdagskvelden var det bare så tydelig. Så vi må stadig ha noen små kosestunder, som vi kjenner at valpene sparker. Det er bare så koos......


Hvor mange småtroll er det inni der tro??

Gubben startet opp med å lage valpekasse i kveld, og vips så hadde han mikset og ordnet så hele kassa var ferdig. Eller vips og vips, det tok jammen noen timer, men med god hjelp fra både Snuppa og Lilemann. Samt inspeksjon fra Lilly og meg med jevne mellomrom, så ble han ferdig før det var natta.

Arbeidskarane mine

Snuppa pusser og pusser,
så det ikke skal være noen skarpe kanter.

Alle mann i arbeid
 Til helgen flytter vi valpekassa inn på gjesterommet, og Lilly og jeg flytter inn dit. Håper hun blir like fornøyd med valpekassa når vi får den inn, som hun var ute her i kveld. Hun jumpet oppi og satt seg så fint og kikket rundt seg om alle så på henne ;)  

Lilly prøver valpekassa.

fredag 20. april 2012

Pakker i posten

Lilly teller ned på kalenderen ;)
Dagene suser avgårde her, og i går så det ut som at t.o.m. Lilly hadde begynt og telle ned på kalenderen til valpene kommer. Postmann kom med 3 pakker til oss, og det er stas for både små og store :) Lilly var veldig interessert i hva som var i disse eskene, her luktet det godt... 


Jeg bestilte litt leker og utstyr på nett søndagkveld og mandagmorgen, og jammen dukket det opp i posten alt i går. Hadde ikke rukket begynne og vente på varene enda engang, så det var gøy.

Foreldresamtale i barnehagen var en av tingene som sto på timeplanen vår i går. Rart å tenke på at det er siste samtalen i barnehagen... Til høsten begynner Lillemann på skolen, og vi har ikke barnehageunger lenger... Han gleder seg stort til å begynne på skolen, så da må bare mamma'n også prøve og følge med i tiden :)
Lillemann klar for første dag i barnehagen.

Ønsker alle som stikker innom bloggen vår en fin fredag, og ei God Helg.


tirsdag 17. april 2012

6 uker

"OlleBolle"
Nå har det gått 6 uker siden Lilly traff sin kjære Uno, og magen vokser så det "knaker". Puppene strutter, og matlysten er på topp. Hun "synger" og "danser" her for å fortelle oss at nå MÅ hun ha litt mer mat.

I dag var det tid for litt SPA-behandling av den vordende mor. Noe hun ikke sa nei takk til. Hun storkoser seg når vi børster, klipper klør og stusser litt pels her og der. Egentlig hadde jeg plan om en tur i dusjen med henne også, men det får vi ta i morgen. Tiden har gått så fort med alt som skulle ordnes i dag, at Gina og jeg prioriterte og ta med kamera ut for å fotografere Lilly istede, mens det var opphold. Makan til vær det har vært i dag... også.... :(


Lilly og Gina har utstillingstrening,
det må holdes ved like selv om magen er blitt litt stor.
 
Lilly og Jørgen trener på sitt.
Lillemann ville også være med, han kunne få Lilly til å sitte sa han.
Det går veldig fint når han kommanderer sitt og lomma hans er full av godbiter ;)) 

Go'jenta til mamma
I går var jeg på en "shoppingrunde" på nettet, og bestilte diverse utstyr vi trenger til valpene kommer. Noen nye leker måtte jeg også ha med til småtassene. Det blir litt forskjellig en trenger når det er 8 år siden sist. Jeg venter på at "snekker'n" min skal komme igang med valpekassa også, Nora sin valpekasse blir noe liten til Lilly ;)

tirsdag 10. april 2012

Påsken 2012

  Så var påsken 2012 over,
og tiden er inne for å samle de gule lysene som er igjen og få brent dem opp.



I dag er gubben tilbake på jobb, mens lillemann og snuppa er hjemme pga. planleggingsdager i barnehagen og på skolen. Eller snuppa stakk opp til Mammei og Ba da dem endelig kom hjem fra hytta i går kveld. Mange dager siden vi har sett dem nå og da var det stas å kunne overnatte hos dem igjen. Så snuppa og Mammei har kosedag i dag. Lillemann har besøk av en kamerat, og da ble modelleira funnet fram igjen. Den er det lenge siden har vært i bruk, men dette syns småkarane var moro. Noe må man finne på når det er så stusselig vær ute.

Hva har vi egentlig gjort denne påsken ?? Godt vi har tatt noen bilder vi kan se tilbake på, siden dagene går litt i svirr for meg her. Så mange fridager og stort sett bare vært hjemme. Jeg syns 11 dager fri hørtes lenge ut da påskeferien startet, men gosh hvor for disse dagene også har gått.

Snuppa er klar for bursdagsfest
hos ei jente i klassen.


Snuppa begynte ferien med bursdag til ei klassevenninne, så var det overnattingsbesøk her, hyttetur med ei venninne, også reiste dem videre til hytta vår på Saggrenda, og var der med mamma og pappa ei natt. Travel liten dame i første delen av påsken.



Nora storkoste seg da hun fikk overnatte sammen med jentene.

Her hjemme fikk jeg god hjelp av lillemann med å rydde og ordne opp litt ute og inne. Det er kjekt å ha en liten kar med traktor og henger når all papirsøppel og plast skal ned i søppeldunkene.


Lillemann med fullt lass på traktor og henger.

Tirsdag fikk vi overraskende og veldig koselig besøk fra Råholt. Mona og jentene stakk innom med et lass med aviser til valpekassa. Lillemann var så heldig å arve litt klær og sko også. Tirsdag kveld hentet jeg jentene på hytta, og fikk samtidig en kjempe koselig telefon fra en som var interessert i valp. Alltid koselig med litt hundeprat. Det har dukket opp noen nye valpekjøpere i påsken. Det er veldig trivelig å bli kjent med nye mennesker, som ønsker seg en liten flat som familiemedlem.

Onsdag dro guttane her i huset på hytta til gubben sine foreldre. Så da var det tid for jentetur og shopping på snuppa og meg. Vi hadde en super koselig dag sammen. Med bursdagspenger som "brant" i lommeboka til Snuppa, så ble det investert i Lego Friends. Snuppa fant bursdagsgave til Mor i Geithus, for hun hadde bursdag på påskeaften. Et bedre måltid på Burger King unnet vi oss også denne dagen.

Vi prøvde og sitte ute på Burger King, men fy som det blåste og vi måtte flykte inn i varmen.

Kvelden gikk med til å bygge Lego Friends.
 Det skjer mye med Lilly om dagen. En kjenner hvirkelig forskjell på magen hennes nå og puppene strutter.  Da gubben kom hjem på fredag, syns han at han så forskjell på henne bare siden han dro på onsdagen. På søndag var det 5 uker siden første parring, så nå er hun godt over halvveis. Veldig spennende hvor mange som er der inn. Jeg har lest endel i bøkene "Valping" av Anne Buvik og "Obstetrikk hos hund og katt" av Astrid Indrebø  i påsken. Interessant lesing i den fasen vi er inne i nå, så det ble "påskekrimmen" min.


Lilly syns det er deilig når vi fyrer i ovnen.

Migrena mi skulle jo dukke opp i påsken også, så påskaften og 1.påskedag var jeg så "heldig" å bli liggende mesteparten av dagene. Påskeaften var det bursdagsselskap hos min kjære "svigermor", så resten av gjengen dro dit. På 1.dag gikk Gubben og Snuppa en kjempe fin tur oppe i skogen her. De var borte i 2,5 time og hadde kost seg masse. Noen fine små hvitveis hadde de også med seg hjem igjen. Koselig :)

Gubben, Nora og Snuppa klare for gåtur.

Ja, ja så har vi visst rukket litt av hvert denne påsken også.