onsdag 23. september 2015

Rosa på Valpeshow


På fredag hentet jeg først Gina på skolen. Så gikk turen til Drammen for å møte Rosa og fôrvert Nina, fordi Rosa skulle være med oss på to valpeshow i helgen. Da jeg kjørte inn på bussholdeplassen på skolen sto ei hoppende glad jente og vinka til meg. Tante-hjerte mitt smelta, og jeg lurte på om Mathilde ville kjøre med oss istedenfor å ta bussen hjem. Ei fornøyd frøken henta sekken sin og så rakk vi skravle litt før hun var hjemme.

Gina og jeg dro videre til Drammen, og der ventet Rosa og Nina på oss. Skal si Rosa hadde vokst siden sist vi så henne. Så glad for å se oss, og snuste i vei på bilen - det var nok noen kjente lukter for henne. Hun lurte veldig da buret hennes og sakene ble flyttet over i bilen vår, men satt seg fint i bilselen sin sammen med Gina i baksete.Rosa følger med på hvor vi kjører
Turen hjem gikk fint, frøkna la seg bare ned og sovnet inntil Gina. Så trygg og god. Vel hjemme igjen, kom en spent farmor og farfar ut for å møte Rosa - og de ble overfalt av en lykkelig frøken Rosa. Selvfølgelig måtte hun inn og få en godbit også. Her dura hun inn akkurat som hun skulle ha vært her i går. Overlykkelig for å se igjen hunden i speildøra i gangen ;) Det var mye å undersøke før hun bare sovna på gulvet.

Lørdag morgen var det tidlig opp og turen gikk til Skien. Retrieverklubben avd. Telemark arrangerte valpeshow med Anne Mette Sletthaug som dommer for dagen. Det er spennende å skulle stille en valp du bare har trent litt med kvelden før. Aldri hadde hun hatt på seg utstillingsbånd. Vant til å sitte for godbiten og ikke stå pent for den.... og hvordan finne rett fart for å få henne til å løpe i trav, når det mest går i kengeruhopp eller bråstopp.....

Rosa klarte seg bra hun, sto for godbiten og vi løp da i trav innimellom. Hun konkurrerte mot 6-9 mnd. tispa og jammen vant Rosa :) Det var ingen hannhunder, så da ble hun også Best i Rasen. Da skulle vi inn igjen i gruppefinalen. Mens vi ventet på finalene, la Rosa seg fint ned å sov skjønnhetssøvnen sin i buret sitt.

I Gruppe finalen var vi 4 retrievere - og jammen vant hun gruppen også... hjelpe seg, så gøy. Da skulle hun videre til Best in Show -finalen. Nå begynte batteriene til Rosa å gå tomme, men med en vaffel fra kiosken - våknet hun til igjen. I Best in show var alle gruppevinnerne inne i ringen, vi løp enda litt mer, før vi ble sendt ut av ringen igjen. Der skulle vi vente, og bare de 4 beste skulle ropes inn igjen i ringen. På 3.plass ville dommerne se Flat coated retriever... oi oi, det var jo oss - Rosa ble altså 3.Best in Show på sitt først valpeshow. Hurra, hurra :)


Det var en sliten liten boff som sovna i bilen hjem. Da vi nærma oss Åmot viste det seg at vi rakk å se siste kampen Jørgen skulle sparke på Åmotsentercup. Så da ble det fotballcup på Rosa også, og mange ekstra klapper og koser ble det på henne. Naboboffen Blinken var også på cup, og Rosa syns Blinken var veldig snill. Blinken syns nok Rosa var litt slitsom til tider, men som den tålmodige sjelen han er lot han henne bare holde på. Vel hjemme igjen gikk frøkna frivillig å la seg i buret sitt i stua, og noe særlig mer merka vi ikke til henne den kvelden.

Gina sin hestehale er populær ;)
Rosa 4 mnd. gammel
Søndag tok vi turen til Askim, hvor det også var valpeshow for alle raser. Dagen startet med fint vær, men fy hvor surt det ble utover dagen. Rosa var så flink i ringen, løpinga gikk mye bedre og hun ble "Best i Rasen" for dommer Bente Bjerkaas.

Jentene koser seg


Da ble det litt venting igjen før vi skulle inn i gruppefinalen. Det var en kald opplevelse, men med x-antall tepper, noen varme vafler og litt fotografering av frøken Rosa ble det tilslutt klart for gruppefinaler. Det ble 3.plass i Gruppa denne dagen, og dermed skulle frøkna stilles opp på pallen - da har vi prøvd det også ;)


På vei hjemover slapp vi av Rosa, som til daglig bor i Oppegård hos sin fôrvertfamilie. Det var stor gjensynsglede, og vi gleder oss allerede til neste gang vi skal låne frøkna. Så fornøyd med henne. Det er så deilig å se at hun bare legger seg ned å slapper av uten noe styr og ståk enten på bena våre, i buret sitt eller i bilen. Her har fôrvertene gjort en super jobb.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar