søndag 6. mai 2012

Valpene har kommet

Det har vært noen spennende og hektiske dager her nå. På torsdag sto Lilly bare og så på maten sin en god stund før hun begynte og spise. Dette gjorde hun til alle fire måltidene, og det er ikke normalt til Lilly å være, matvrak som hun er. Så da begynte vi å lure på om det kom til å skje noe snart, men tempen var jevn og Lilly rolig. Bare å smøre seg med tålmodighet og passe på at alt utstyr var klart.

Lilly lader opp til fødsel

Klokka 01.30 natt til fredag var tempen 36,9. Ved 2 tiden på natta begynte Lilly å pese, pipe og gå urolig rundt hele tiden. Tempen gikk opp igjen. Det ble veldig dårlig med søvn på både Lilly og meg den natten. Vi fulgte Gina til skolebussen på morgenen, og da spiste Lilly et knekkebrødet som Gina ikke rakk spise opp. Resten av dagen ville hun ikke ha mat, og hun pesa og var urolig hele fredagen. Stakkars jenta mi. Vi målte tempen gang på gang. Ringte veterinæren som hadde vakt i helga, og forbredte henne på at vi kanskje kunne trenge hennes hjelp.

Det jobber i kroppen til Lilly

Lilly ble så glad da Gina kom hjem fra skolen og trøstet henne litt.

Gina venter spent på at noe skal skje.
Hvor lang tid tar det før valpene kommer??
Først klokken 23 begynte pressveene, den første fikk hun ute på en liten rusletur. Da hadde jeg venninna mi Mona på tråden, hun var på vei til oss fra Råholt. Hvor langt unna var hun nå?? Jo, hun var snart i Åmot sentrum. Ok, da skulle hun rekke å få med seg fødselen. Mona kom inn døra her kl. 23.20, Lilly ble som vanlig veldig glad da hun så Mona. Også begynte hun å jobbe med riene igjen. Litt senere kom første valpen, ei kveik og fin lita tispe. I løpet av 25 min hadde vi 3 valper, så nå gikk det unna.

De to første valpene
Lilly var kjempe flink til å hvile imellom takene, da klokka var 04.03 hadde vi 10 valper. 4 hanner og 6 tisper. Alle valpene var raske til å søke etter puppen, og de er fine og livlige. Fødselen gikk veldig fint, og vi hadde gudskjelov ikke bruk for veterinæren vi hadde kontaktet. Lilly stuller og steller med småtassene, og dem åler seg fremover for å få tak i den beste puppen ;)


Lilly og alle 10 småtrolla
 Litt utpå dagen kom farmor og farfar innom, og maken til glede og for et blikk Lilly sendte dem. Har alltid sett og forstått at farmor og farfar betyr mye for Lilly, men det her var hvirkelig rørende å se på. Utpå eftan kom mamma og pappa hjem fra hytta med Jørgen. Han var så heldig å få bli med dem på hyttetur fra fredag til lørdag. Jørgen kom med blomst til Lilly og valpene <3 Og han syns valpene var så fine at han holdt på å begynne og grine sa han.  Det var mange telefoner med gratulasjoner i går, for ikke å snakke om alle hilsninger på facebook. Kjempe koselig at folk tenker på oss.  

Lilly og farfar <3

Liten tøffing

Lørdagen gikk kjempe fort, en klarer nesten ikke ta øynene fra de skjønne små. En må følge med og passe på at Lilly ikke får lagt seg på dem. Vi har veid alle sammen igjen, og de har lagt på seg litt hele gjengen. Lilly syns det var godt med mat, og noen små rusleturer, men vi kommer ikke lange stubben før hun snur og vil tilbake til valpene sine. Hun har slik omsorg for dem. Mona reiste hjem igjen på lørdagskvelden. Tusen, tusen takk Mona for all hjelp. Veldig godt å ha deg her som "psykisk støtte" og assisterende jordmor.  


Mona, Lilly og valpene tidlig lørdag morgen, da vi skiftet om i  valpekassa.

Jeg rakk ikke ta kontakt med dere som står på valpeliste her i går, men skal ta kontakt med dere så fort ting roer seg litt. Så får vi se hvordan det passer ut med valpene og antall familier, og deres ønsker.

Vi har tatt mange bilder allerede, her kan dere se noen av småtassene våre.

Liten tass

Godt å slappe av på mamma's ben.
To små prinsesser

Jørgen og Frøken mørk Rosa

Gina med Frøken dobbel Rosa.


1 kommentar:

  1. Så fina dom ser ut valparna,och Lilly ser nöjd ut.Pappa Uno är stolt som en tupp här hemma:-) Lycka till nu. Kram

    SvarSlett