onsdag 20. januar 2016

Sånn går no dagan....I går var valpene alene hjemme for første gang. De hadde mammaene sine hos seg, og oppe passet mormor Lilly og onkel Gilbert på. Mamma og jeg hadde klippe time i Eggedal, så vi måtte reise ca 30 minutter før Gina og Jørgen kom hjem fra skolen. Det hadde gått helt greit, eller Bodil hadde ryddet opp i en pose med klær - men ingenting var ødelagt, bare strødd utover gulvet på rommet hennes. Gina og Jørgen passet på dem til vi kom hjem, og det klarte de fint.

Grønn gutt bruker Brun gutt som hodepute
Grå gutt slapper av i biabedden
Søstrene Sisters lurer på hva som er på utsiden av biabedden
Når vi prater til valpene nå, så begynner de søte små halene å logre. Det er så herlig å se på denne reaksjonen. Nå ser de på oss, og det er så tydelig at de også hører at vi prater til dem. Spesielt Gina sin stemme ragerer de på, men det er jo hun som har vært aller mest hos dem. Astrid Indrebø skriver i boka "Obstetrikk hos hund og katt" - Når valpen fødes, er ørelappene tykke og ørekanalen tett. Allerede etter 1 uke kan man se en begynnende forandring. Ørekanalen åpnes gradvis, og man ser litt flass i øreåpningen. Utviklingen skjer raskt og man regner med at valpen begynner å høre fra den er 15-20 dager gammel.

Blå gutt og Rosa Panter'n slapper av i valpekassa
Rosa Panter'n lader batteriene ;)

Blå gutt på lading også

Bodil, Gina og Skatten kosSkatten har også begynt å få sprekker på øynene, han er jo blitt 11 dager - så det nærmer seg nok at han titter på oss også. Han er blitt en skikkelig Bolle - "farmor" Anne Lise sa det allerede den kvelden han ble født, at det går nok ikke lenge før "Skatten" blir "Bolla" - og det passer han veldig godt til å hete nå.Han ligger stort sett under varmelampa si, ved puppen til mamma Bodil eller så liker han å trykke seg opp i et hjørne. Da har han lett for å sette seg fast, så nå måtte jeg bare skru av kosteskaftene, som skal beskytte han mot å bli klemt mellom Bodil og veggen i valpekassa. Han er blitt så stor nå at han setter seg bare fast i disse kosteskaftene og han klarer skrike til, så Bodil skvetter opp igjen hvis han kommer imellom. 

Skatten har kjørt seg fast


2 kommentarer:

  1. De er bare så nydelige! Rart å se Rosa Panter'n fra siden, og tenke på at snuten skal bli veldig mye lenger.... Selvfølgelig skal alt bli større, men likevel. De er skjønne. Gleder oss til å holde dem, snuse på dem, stryke jentene på den varme, myke magen som minner om lun fiskepudding! Takk for oppdatering og flotte bilder. Fra Bente

    SvarSlett
  2. Ja tenk hvor mye de skal vokse, og hvor fort de utvikler seg.... :)

    SvarSlett